Sida 2 av 3

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: tor 20 jul 2017, 20:28
av j björk
Det går inte att öka halten saltblandning man tillsätter sin blandning då?
Jag menar, om man blandat 0.9g i 10ml pg, och ökar inblandningen av sin "saltessens"

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: tor 20 jul 2017, 21:10
av Puffra
Låter som du är sugen på att fortsätta experimenterandet :TU

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: tor 20 jul 2017, 22:04
av j björk
Ja, ännu har jag inte börjat exprimentera. Men jag har beställt en massa grejer igen, blev några tusen till.. Allt är inte för att börja göra juice, men ganska mycket ;)
Dock har jag säkert runt 500ml köpesjuice att vejpa upp också..

Men saltlakrits vore mums.. Kanske svårt att få till?

Edit, några tusen.. Det låter som jag beställt hur mycket som helst. Jag menar som mer än 2, kanske runt 3.

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: tor 20 jul 2017, 23:19
av Puffra
Tja... Hahaha det är väll så jag känner igen mig liiiiite, kanske fler beställningar och mindre summor.
För mej var det all in när jag insåg att detta fungerade.

:OT ja ja

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: fre 21 jul 2017, 01:07
av Kspar
Puffra skrev:Blir inte så salt som jag vill ha det, men passar att mixa med en frukt för att få till den där. "taffy" smaken, men inte så salt att det hjälper en saltlakrits



Saltlakrits är ju dock inte saltad med natriumklorid utan ammoniumklorid aka salmiak. Ingen aning om löslighet i PG, vejpbarhet eller såna grejer men det är en helt annan förening än koksalt så det är klart du inte får rätt effekt.

Hade inte klickmans nån salmiakessens från germanflavours för nåt år sedan? Den kanske kunde vara nåt att pröva.

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: fre 21 jul 2017, 09:01
av Puffra
Tack för matnyttig information.... Dax att börja söka ammoniumklorid då

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: tor 07 sep 2017, 07:57
av j björk
Hur gör ni med citronsyra? Vad ska man köpa, och vad är en lämplig blandning för att använda som en essens sedan?

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: tor 07 sep 2017, 08:31
av Puffra
Vårat kunskaps orakel allen brukar veta hur stor lösningsgraden är (g/ml)
Jag tillsätter ett gram i taget i en 100ml batch för att nå en friskare vejp som inte blir så tung/söt

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: tor 07 sep 2017, 09:30
av Swedish vaper
Till en DIY äpple som jag ville få lite syrligare och mindre söt använde jag ca 1% äppelcidervinäger. Det gjorde att det smakade mer som friska syrliga gröna äpplen.
Oavsett vad man använder för att få en syrligare juice tror jag att det är viktigt att börja försiktigt och prova sig fram till den mängd man gillar. För mig blev det lagom efter 5 försök att hitta lagom mängd.

Re: Salt sött och surt

InläggPostat: tor 07 sep 2017, 10:46
av allen
Jo, citronsyra är inte nödvändigtvis den effektivaste tillsatsen för att tillföra balanserad syrlighet.
I professionella/kommersiella sammanhang är äppelsyra (malic acid) det vanligaste.

Tillsättning av syra i juicer har diskuterats tidigare här.
För dem som är intresserade rekommenderas forumsökningar. Ögna t.ex. igenom de här trådarna: