Sida 1 av 4

Ohm too low

InläggPostat: tor 17 aug 2017, 07:22
av knekten
Hallå,
Skulle för första gången byta coil i min startkit Smok Alien 220, från den förinstallerade 0,4 till den andra som medföljde 0,15. Tycker mig ha gjort allt rätt men får hela tiden upp "Ohm too low" på displayen. Har sökt svar på problemet på nätet men inget hjälper av de förslag som ges. Har rengjort, skruvat av och på tanken medans jag tryckt på fireknappen mm mm. När kontakten är för långt ifrån (förståeligt) kommer texten "No coil", när den får kontakt blir det samma igen "Ohm too low". Vid ett par tillfällen kom det faktiskt upp texten "New coil". Svarade Yes. Tror inte det fanns någon kontakt då ens eftersom tanken var ganska mycket uppskruvad. Funkade inte sen heller. Slutade med att jag stoppade i den gamla coilen, och allt funkade som vanligt igen. Är det den nya coilen som är trasig? Har även testat skruva loss tanken ett varv i taget (ifall den sitter för tight), men icke. Verkar helt enkelt som att den inte får kontakt.

Någon som har upplevt liknande? Väntar på nya coils som jag beställt, får testa igen då.

Re: Ohm too low

InläggPostat: tor 17 aug 2017, 07:45
av knekten
Hittade faktiskt nyss denna video, kanske är det problemet jag har, dvs när jag primade den nya coilen, att det kom bomull mellan kontakterna?
Får testa detta ikväll.

https://www.youtube.com/watch?v=asMw8CIDEWY

Re: Ohm too low

InläggPostat: tor 17 aug 2017, 07:51
av Swedish vaper
Jag har själv inga Smok mods eller atomizers. Men det händer att fabriksfärdiga coils är trasiga. Det drabbar alla tillverkare.
En tanke slog mig. Har du någon annan mod att testa med, eller rent av en Ohm mätare typ CoilMaster TAB? Coilen kan teoretiskt ha ett mostånd som är lägre än vad Alien klarar. En liten miss i kvalitetskontrollen men sådant händer också.
Bild

Re: Ohm too low

InläggPostat: tor 17 aug 2017, 07:55
av knekten
Har tyvärr ingen annan. Kan inte ens manuellt ändra ohmen via displayen, testade det men det händer inget. Tänkte alltså ändra från 0 till 0,15. Kanske lika bra det inte gick så att man inte ställer till det. :?

Re: Ohm too low

InläggPostat: tor 17 aug 2017, 07:59
av Puffra
Alien som mod upplever jag som stabil, så problemet torde vara tanken, eller rättare sagt coilen, tyvärr är det ett faktum att stockcoils emellanåt är av tvivelaktig karaktär.
Vill du kan jag prima upp ett 0,15coil (för det är väll till en tfv8-baby) testa den på min Alien och sedan skicka den till dej.
Den proceduren tar ju ett par dagar men kostar inget att få konstaterat att det är coilet som spökar.

Re: Ohm too low

InläggPostat: tor 17 aug 2017, 08:04
av knekten
Puffra skrev:Alien som mod upplever jag som stabil, så problemet torde vara tanken, eller rättare sagt coilen, tyvärr är det ett faktum att stockcoils emellanåt är av tvivelaktig karaktär.
Vill du kan jag prima upp ett 0,15coil (för det är väll till en tfv8-baby) testa den på min Alien och sedan skicka den till dej.
Den proceduren tar ju ett par dagar men kostar inget att få konstaterat att det är coilet som spökar.


Det tackar jag mycket för, jäkligt schysst, men jag kan prova testa ny coil först, tror jag får dem idag. En annan sak jag nyss läste på nätet handlar om 510 pinnen. Ska den fjädra när man trycker den in/ut? Det gjorde inte min, verkade alltså inte ha någon fjädring alls utan "gled" bara.

Läste detta "As others have mentioned, sounds like your 510 has an internal short. Short of taking it apart, take a q-tip and try working the pin up/down a bunch of times. See if it's springy and returning fully, it might be stuck at the bottom shorting."

Re: Ohm too low

InläggPostat: tor 17 aug 2017, 08:21
av Puffra
Mmmm fast då tänker jag att du skulle ha samma problem oavsett vilket coil som sitter i, du beskriver ju att det fungerar med 0,4 ohm

Re: Ohm too low

InläggPostat: tor 17 aug 2017, 08:23
av Puffra
Med fjädrande centerpin menas botten på 510kontakten på modden (bara så vi menar samma sak)...

Re: Ohm too low

InläggPostat: tor 17 aug 2017, 08:45
av knekten
OK, menar inte på modden utan den delen dit du skruvar fast själva coilen, se här
https://www.youtube.com/watch?v=JTq1QrNDIZo

Re: Ohm too low

InläggPostat: mån 21 aug 2017, 11:25
av Helylle
Jag har också en Smok Alien och det har hänt att jag råkat ut för just detta ett par gånger när jag bytt mellan coils med olika ohm. Alien ska automatiskt känna av att du sätter i en ny coil men ibland så detekterar den inte det och då har den kvar det gamla värdet i minnet, därför varnar den för att det är fel ohm när du försöker puffa. När du byter coil så ska du få en meny i fönstret på din mod som säger något i stil med "New coil", tillsammans med ett värde som den har mätt upp på din nya coil. Bekräfta bara med att det är en ny coil, sen ska det funka.

Jag har märkt att problemet uppstår om den är avstängd när jag byter coils. Då märker den ibland inte att man byter och då får man aldrig frågan om man satt i en ny coil. Om den är igång och jag bara har låst den så märker den direkt när det kommer en ny coil och jag ombes att bekräfta bytet. Testa det, kanske är det inte din coil som är kass.